Osakeanti 2015

Osakeanti 2015Tervetuloa merkitsemään Sori Brewing Finland Oy:n osakkeita

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Osakastasot

Olemme paketoineet osakkuudet paketeiksi, joista voit valita sinulle sopivimman. Voit myös valita vapaasti osakemääräsi ja tasosi on se, jonka merkinnälläsi ylität.

Jokaisella osakkeella omistat osan Sori Brewingia. Kukin osakas saa merkkinä omistuksestaan osakesertifikaatin sekä kotiin, että panimon seinälle. Lisäksi osakkaat kutsutaan vuosittain Suomessa järjestettävään Annual General Meetingiin (AGM) sekä osakaspäiville panimolla.

Osakkuustasoilla on myös omat alennusprosenttinsa sekä tasokohtaiset lisäedut. Lue lisää tasojen eduista omilta välilehdiltään.

Sori Brewing Finland Oy:llä on kaksi osakesarjaa, A- ja B-sarjat. Osakeannin osakkeet ovat B-sarjan osakkeita ja A-sarjan osakkeet ovat perustajayrittäjien osakkeita. Molemmilla osakkeilla on yhtäläinen oikeus osinkoon. B-osakkeen äänioikeus on 1/10 A-osakkeesta. Tarjoamme merkittäväksi 30 000 osaketta.

Owner-tasoilla pääset mukaan Sorin omistajaksi ja saat edut, joilla voit tuntea itsesi etuoikeutetuksi.
Saat Sorin omista jälleenmyyntipisteistä 5 % alennuksen kaikista tuotteista.

Vuosittain jokainen osakas pääsee osakaspäivillemme ja vuosikokoukseen (AGM) käyttämään äänioikeuttaan sekä nauttimaan osakkaan eduista. Lisäksi kaikki osakkaat pääsevät veloituksetta panimokierrokselle 1 - 3 kaverinsa kanssa.

Owner: Minimum

Tällä tasolla pääset jo pienelläkin panoksella mukaan omistamaan panimoa. Tällä tasolla saat käyttöösi kaikki Owner-tason edellä mainitut edut.

Owner: Serious

Luonnollisestikin saat kaikki edellä mainitut edut. Lisäksi takaamme sinulle etuoikeuden tuleviin rajallisen saatavuuden tynnyrikypsytettyihin oluihin, kuten esimerkiksi Imperial Stoutiin Chianti-tynnyreissä. Nämä oluet ovat hyvin haluttuja ja rajoitettuja eriä.

Investor-tasolla saat kaiken mitä alemmalla Owner-tasollakin, mutta lisäksi haluamme palkita tämän tason sijoittajia pienillä henkilökohtaisilla lisälahjoilla. Joten AGM:n, osakekirjan ja tynnyrikypsytettyjen oluiden lisäksi saat seuraavia:

Investor: Regular

Aiemmin mainittujen lisäksi tarjoamme sinulle Sorin logolla varustetun olutlasin hyviin hetkiin osakashintaisten Sorin oluiden parissa.

Investor: Manager

Manager tasolla saat tuplasti suuremmat alennukset omista kaupoistamme ja ravintoloistamme. Tuplaamme tällä tasolla myös alennusprosenttisi, sillä tarjoamme kaikki tuotteemme sinulle omista jälleemyyntipisteistämme 10 % alennuksella.

Investor: Chief

Olet oikeutettu kaikkeen mitä edellisellä tasolla, mukaanlukien korotettuun alennusprosenttiin. Chief-osakkaana tahdomme lisäksi yllättää sinut positiivisesti, joten joulun aikoihin kannattaa tarkkailla postia melko painavan paketin varalta.

Angel-tasolla sinulla saattaa olla ajatusta, miten Sorin menestystä rakennetaan ja me kuulemme ajatuksiasi mielellämme. Näiden enkeleiden kanssa pyrimme kokoontumaan puolivuosittain oluen äärelle linjaamaan tulevaa. Angel-tason osakesertifikaatit saavat myös suurella omistajaseinällämme kehykset, joten ne erottuvat joukosta edukseen. Lähetämme myös sinulle painavan joulupaketin. Kaupoistamme ja ravintoloistamme tulet saamaan jatkuvan 10 % alennuksen.

Angel: Wingman

Edellämainittujen etujen lisäksi kutsumme sinut vierailemaan veloituksetta panimolla max. 25 hlö ryhmän kera, vaikkapa yrityksen tai kaveriporukan kanssa. Pidämme teistä hyvän huolen ja tutustutamme craft beerin maailmaan.

Angel: Pilot

Kiitos ja tervetuloa! Edellisen etujen lisäksi haluamme kiittää luottamuksestasi erityisellä paketilla, johon sisältyy muun muassa kuuden Sori-olutlasin paketti ja niiden käyttöön sopivaa rekvisiittaa. Lisäksi olemme varanneet panimolle jokaista vierailuasi varten pienen yllätyksen.

Osakemerkintöjä nyt yhteensä 331 459,5 EUR.

Suurin merkintä 16 875 EUR. Keskimääräinen merkintä: ~2400 EUR.
Ensimmäisen osakeannin merkinnät 453 200 EUR.
Päivitetty 25.11.2015. klo 21:45
Lue tästä osakeannin viralliset tiedot

Miksi käsityöolut on kiinnostava sijoitus?

Juomatottumukset ovat muuttuneet. Ihmiset käyttävät nautiskeluun enemmän rahaa kuin ennen, mutta juovat vähemmän. Kulutus on siirtynyt määrästä laatuun. [lähde] Tämä näkyy muun muassa siinä, että Alko muuttaa 32 myymälää olutpainotteiseksi ja käsityöoluita löytyy jopa lauttojen Tax Freestä. [lähde] Ihmiset ovat myös oppineet tilaamaan oluensa verkkokaupoista ja erilaisten oluiden saatavuus on entistä parempaa. [lähde]

Käsityöoluiden suurimpia tuojamaita Euroopassa ovat Ruotsi ja Iso-Britannia, jonka vuoksi Sorilla on hyvä mahdollisuus olla osa tätä nostetta. Vuoden 2014 aikana Yhdysvaltojen käsityöoluiden vienti Länsi-Eurooppaan kasvoi melkein 40 %, joten markkinan kasvu on nopeaa. [lähde] Samaan aikaan Yhdysvalloissa ollaan hyvin kiinnostuneita eurooppalaisista käsityöoluista. [lähde]

Käsityöoluella on vielä tilaa kasvaa, sillä bulkkilagerin markkinaosuudesta riittää todistetusti vielä syötävää. [lähde] Vaikka uusia panimoita on paljon, kysyntä kasvaa vieläkin kovempaa. Käsityöpanimoilla on kyky tavoittaa yleisönsä ja lisätä tietoa, jonka avulla kulutustottumukset ovat muuttuneet. [lähde]. Myös Suomessa tilanne on vastaavanlainen. [lähde]

Mielestämme olut on edullinen luksus arkeen ja juhlaan. Parhaimmillaan oluet ovat elämyksiä ja helpoimmillaan janon sammuttajia. Käsityöoluessa pärjää olemalla aito, tekemällä loistavia oluita ja olemalla kiinnostava. Ilmiö on maailmanlaajuinen, siksi haluamme olla siinä mukana. Hyvä olut parhaimmillaan tuo yhteen ja luo uutta. Sillä luotiin myös Sori. Olemme panimo, joka haluaa viedä itsensä maailmalle.

Sori Brewingillä on tarkoitus maksaa osinkoa osakkailleen, kun riittävä kasvuvauhti on taattu. Uskomme tämän alan ja juuri tämän panimon olevan hyviä sijoituskohteita. Tervetuloa mukaan!

Suunnitelmamme lyhyesti

Tuotanto alkoi alkuvuodesta 2015 ja nykyistä kapasiteettia käytetään lähes täysillä. Suurin osa tuotannosta menee Suomeen ja Viroon, näidenkin kahden maan osalta olemme päässeet vasta alkuun. Lisäksi Sorin oluita on jo saatavilla Hollannissa ja Iso-Britanniassa. Kysyntä näyttäisi olevan paljon suurempaa kuin panimon nykyinen kapasiteetti.

Laajennamme Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Britannian markkinoilla. Odotus on, että viemme niihin vuoden päästä yhteensä 2-4 kertaa enemmän kuin Suomeen ja Viroon. Sori Brewing laajentaa kapasiteettiaan kahdessa vaiheessa, vuoden 2015 aikana tuplaten ja vuoden 2016 aikana lisäten 150 hl käymiskapasiteettia.

Koska kasvamme nopeasti, on myös panimon tukitoimintoja kehitettävä samassa suhteessa. Panimon liiketoimintaa ja hallintoa kehitetään vastaamaan kasvavan panimon tarpeita muun muassa kyvykkäällä henkilöstöllä. Tällä hetkellä panimolla työskentelee neljä henkeä ja ulkoistettu kirjanpitotiimi, mutta kasvupyrähdyksen jälkeen tavoitteena on työllistää täysiaikaisesti yhteensä 8 – 11 henkeä vuoden 2016 aikana. Eniten työllistävät hallinto ja myynti, mutta kapasiteetin kasvaessa myös tuotantoon tarvitaan lisää tekijöitä.

  • Sori beers are currently available
  • Estimate 2015
  • Estimate 2016
  • Estimate 2017
  • Estimate 2018

 

Lataa PDF “Tilikausi 2013 / 2014” (6,38 Mb)
Voit avata tästä tiivistetyn esittelyn Sori Brewingistä

Sori Brewing Finland Oy on oikeutettu Suomen Vahvimmat AA -sertifikaattiinInvestoinnit

Olemme priorisoineet kasvukohteet ja toteutamme ne sen mukaan, miten osakeanti onnistuu. Alla on listattu investointikohteet prioriteetijärjestyksessä. Alimerkinnässä investoinnit tehdään vieraan pääoman ehtoisella rahoituksella tai siirretään tehtäväksi myöhemmin.

 

Avaa tästä nähdäksesi investoinnit lukuina
Kapasiteetin lisääminen

Tuotannon kehittäminen
Myynti- ja tukitoimintojen laajentaminen
Vientimarkkinoiden laajentaminen
Pienlaboratorio & laadunvalvonta
Ravintolat
Vierailukeskus
Tynnyrikypsytysprojekti
Share issue open

Vielä odottavalla kannalla? Voit tilata tästä sijoittajille suunnatun kirjeemme ja pidämme sinut ajan tasalla uusista käänteistä.

Powered by WordPress Popup